Landsbygden. Vamlingbo.

VAMLINGBO, 7 aug.
Det sedvanliga sommarmissionsmötet hölls här den sista juli i strålande sommarväder och under deltagande av ett stort antal personer från när och fjärran. Kyrkan var klädd med grönt och blommor. I högmässan predikade lektor Hjelm över dagens text i Lukas evangelium varefter mötet inleddes med psalmsång och predikan av predikant Otto Nilsson över Luk. 19: 41-47. Mötets högtidstalare var predikant J. G.
Westin, som höll missionspredkian med text ur Es. 41: 18-21. Därpå togs rast, vilken följdes av en sång- och musikstund i templet och tål av predikant Hedman, varefter samvaron avslutades med altartjänst av pastor loci samt psalmsång.
På aftonen gåvo sångerskan frkn Gurli Svedman och musikdirektör Fr. Mehler konsert i kyrkan, som var fylld till sista plats.
Frälsningsarméns skårgårds mission med segeljakten Hanna Ouchterlony besökte Burgsvik och anordnade möten i Burgsvik och anordnade möten i Burgsvik på torsdagen och i Vamlingbo nu på fredagen den 5 aug. Mötena voro uppbygga och givande samt också välbesökta.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 11 augusti 1932
N:r 184

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *