Landsbygden. Fole.

FOLE, 5 nov.
Fole J. U. F-avdelning har hållit ordinarie kvartalsmöte. Efter hälsningstal och sång vidtogo föreningsärenden. Av en kort orientering över det förflutna kvartalets arbete framgick, att detsamma i huvudsak varit koncentrerat på, propaganda för såväl manlig som kvinnlig idrott, speciellt inom Gotlands J. U. F.-avdelningar. Avdelningen har sålunda uppsatt vandringspris och anordnat tävlingar i stafettlöpningar för såväl manliga som kvinnliga stafettlag. Tävlingarna äro avsedda att bliva årliga och inbiudas särskilt Gotlands -J. U. F.-avdelningar till desamma. Vidare har förekommit idrottsmatch mot Källunge avdelning. Vid distriktmästerskapstävingar i allmän idrott i Visby har tre av avdelningens medlemmar deltagit med resultat, att ett mästerskap, ett andra och ett tredie pris erövrats.
Enligt arbetsprogrammet för det fram förvarande kvartalet kommer arbetet i huvudsak att bedrivas av studiecirkeln. Dessutom kommer musikkapellet och schackklubben att hava regelbundna övningar. Avdelningens amatörer komma att inspela ett par pjäser under vinterns lopp.
Som underhållning förekom musik, duettsång, uppläsning, kaffe m. m. Två nya medlemmar erhöllo inträde. Mötet avslöts med unisont »Vårt land».
Pre.-ref.

Gotlands Allehanda
Måndag den 7 november 1932
N:r 259

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *