K. V. Holmquists sista färd.

Efter den av oss i går refererade jordfästningen i domkyrkans kapell, fördes kistan i processionen till. familjegraven på södra kyrkogården, där den sänktes i griftens gömma. Härefter framträdde direktör Axel Lindmarker och framförde å de närmaste anhörigas vägnar ett sista tack och farväl till den bortgångne maken och fadern. Direktör Ax. Danielson talade därefter på Visby Arbetareförenings vägnar. Han erinrade om att Victor Holmqvist var en gammal föreningsmänniska, som redan tidigt insåg föreningsväsandets betydelse och ingick i flera sammanslutningar, vari han intresserat verkade. Bland dessa föreningar var också Visby arbetareförening, inom vilken den avlidne lämnar ett stort tomrum efter sig. Han var aldrig rädd för att taga en börda på sig, och han utförde sina uppdrag plikttroget och samvetsgrannt. Under många år var han sekreterare och sedermera vice ordförande, och tal. erinrade särskilt om vad Holmquists insats betydde på den tid, när föreningen byggde och i övrigt höll på att konsolidera sig.
Föreningens standar sänktes därefter tre gånger till hälsning, varefter rentier Th. Rethwisch talade å föreningen Gnistans vägnar, inom vilken den avlidne verkat i omkring 45 år eller nästan från föreningens tillkomst. Även i denna förening har Holmquist fungerat som sekreterare och efterlämnar ett ljust och vackert minne. Hr Rethwisch nedlada en krans från föreningen och likaså en krans från Visby arbetareförenings begravningskassa.
Från kyrkogården samlades deltagarna i sorgeakten å Arbetareföreningens lokal, där föreningen bjöd på kaffe och där ytterligare tal höllos.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 22 december 1932
N:r 298

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *