Julförsäljning

är i dag anordnad i församlingshuset av Visby kyrkliga ungdomsförening. Försäljningen öppnades i middags klockan 12 av domkyrkokomminister Nils Öberg, som sedan en psalm sjungits, höll en kort betraktelse över orden »Jag är världens ljus, den som följer mig han skall icke vandra i mörkret utan han skall hava livets lus». Till sist hälsade pastor Öberg de församlade välkomna och uttryckte förhoppningen, att försäljningen skulle lämna ett gott resultat.
Och så vidtog omedelbart kommersen på alla vackra saker, som flinka och arbetsamma händer förfärdigat under årets lopp. Det finns mycket att välja på för köplystna. Vid handarbetsståndet får man hastigt och lustigt den kinkiga julklappsfrågan löst, ty där finner man både praktiska saker och prydnadsdukar m. m. Och vill man sedan eventuellt ha något att ställa på bordet bredvid grötfat och lutfisk, så köper man bara en vacker ljusstake eller dylikt, som tillhandahålles vid ett annat bord. Vi få naturligtvis inte glömma att nämna bordet med frukter och gotter av alla de slag. Orkar man inte med att bära hem de inköpta pepparkakorna. så stiger man bara fram till kaffebordet, där servering håller på hela dagen.
I kväll klockan sex hålles en andaktsstund av biskopen, och via samma tillfälle utföres musik. Dessutom komma evemtuellt överblivna saker att auktioneras bort.
Vi få hoppas att Visby kyrkliga ungdomsförening erhåller ett gott resultat av sin försäljning, trots att konkurrensen om allmänhetens gunst i år tycks vara hårdare än annars.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 5 december 1932
N:r 283

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *