Idrott och sport.

Handbollsmatecherna i går
i I. 18:s gymnastiksal blevo, som man kunde vänta, spännande och livfulla uppgörelser mellan de agerande lagen och publiken, som uppgick till hundratalet personer minst, hade Ika roligt som de spelande och applåderade ofta inför s. k. öppen ridå, när någon handbollare gjorde en särskilt lyckad prestation.
I striden mellan Gute och I. 18 ledde Gute i halvtid med 8 mål mot 6, men infanteristerna togo en ganska blodig revansch i andra Halvtid och lyckades då få in bollen i motståndarnas mål sex gånger medan Gutarna endast fick ett mål.
Matchen slöt sålunda med en seger för I.18 med 12—9. Infanteristerna skötte sig utmärkt i samspelet. Varvid bollen bokstavligen flög ur hand i hand. Domare var hr Gösta Lindvall.
I matchen mellan A. 7 och Läroverkets lag kommo emellertid militärerna till korta. Läroverkspojkarnas forwards voro åtskilligt lättrörligare än det tyngre artilleriet och skötte handläggningen av målen med nit och skicklighet. Inte mindre än 20 mål hamnade i artilleristernas glugg innan kampen avblåstes, och då hade bollen hamna i läroverkspojkarnas målbur endast 12 gånger. Konsten att skjuta kunde läroverkspojkarna bättro än artilleristerna, men de sistnämda ta väl revansch nästa gång. Denna match dömdes av hr Sandström.
Handbollsföreställningen tog en tid av sammanlagt 100 minuter i anspråk. d. v. s. att varje match omfattade 50 minuter.
Nästa söndag möter troligtvis I. 18 Läroverket och Gute möter Visby I. F.
Något definitivt program är emellertid ännu icke uppgjort.