Gotlands trädg årdsodlaresällskap 25 år.

I anledning av, att Gotlands trädgårdsodlaresällskap nu kan fira sitt 25-årsjubileum, hade sällskapet i lördags kväll å restaurant Kruttornet anordnat en fest för medlemmarna med damer.
De hälsades välkomna av ordf., hr C. L. Persson, som i sitt välkomsttal särskilt vände sig till hr P. Löfstedt, som är en av sällskapets stiftare och även varit den sammanhållande länken och arbetat mest för sällskapet. Som ett tack härför hade sällskapet enhälligt invalt honom till hedersledamot. Som ett synligt bevis härpå överräckte sekr., hr Otto Otterman, till honom en textad adress och även med anledning av hans 65-åriga födelsedag en charmant chrysanthemumbukett: Hr Löfstedt tackade för hedersbevisningen, på samma gång han redogjorde för sällskapets tillkomst och dess öde under de gångna tjugufem ären. Det har var varit både med- och motgång under årens lopp, men kamratkänslan hade alltid varit stor. Under de senare åren ha yngre krafter tagit vid och han hoppades, att sällskapet i fortsättningen kommer att gå alltmera framåt.
Ordf. meddelade, att sällskapet nedlagt en krans på förre ordf. Oskar Lindströms grav. Fru Lindström, som var närvarande på festen, tackade för hedersbevisningen.
Flera tal höllos under aftonens lopp för sällskapet och styrelsen samt för damerna. Telegram avsändes till hedersledamoten fru Benedicks-Bruce och förre skattmästaren
Abrahamsson.
Under aftonen rådde en otvungen stämning med musik, sång och dans. Den i allo lyckade festen avslutades med flera fosterländska sånger.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 24 oktober 1932
N:r 247

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *