Biograferna.

»Hai Tang». som är titeln på Visby-bios senaste, visade sig vara en synnerligen väl inspelad och utmärkt regisserad film med handlingen förlagd till Ryssland före revolutionens dagar. Filmens röda tråd är en kärlekshistoria mellan en rysk ofticer och en liten kinesdansös, och deras roller göras på ett tilltalande sätt av Franz Lederer, sympatisk och rättfram i uppträdande och spel, samt kinesflickan Anna May Wong, som med sitt exotiska utseende gör en fascinerande rolltyp. »Hai Tang» med sin dramatiskt, spännande handling är en film, som fängslar från början till slut, och som man inte glömmer i första taget. Tvänne förspel utfylla programmet.
»Mirakelmannen», vilken som bekant förut visats som stumfilm, hade i går premiär på Regina i sin ljudfilmsupplaga. Det är historien om notoris tjuvar och bedragare, som helt apropå träffa en helbregdagörare, vilken de av honom ovela använda till lockbete för att lura godtrogna människor. Men mirakelmannen är så brinnande i tron och lyckas uträtta så underbara saker, att den ene efter den andre av förbrytarbandet blir omvänd, och det planerade jätteskojet blir aldrig av. Vid patriarkens dödsläger måste till och med banditernas ledare kapitulera och tron har vunnit en ovansklig seger över penningbegär och samvetslöshet. I titelrollen fick man återse en
gammal bekant, Hobart Bosworth, som skapat en stållig typ av en trons borne riddare. De övriga medspelarna voro alla gamla tränade förmågor, som tagit sina roller på kornet. Som förspel visas en skämtteckning med vacker kvartettsång som ett extra plus.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 10 oktober 1932
N:r 236

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *