Arbetslösheten i landskommunerna.

Arbetslöshetskommissionen har haft att renandla en av Sjonhems sockens arbetslöshetskommitté gjord förfrågan, huruvida statsbidrag kan beviljas till nyodling, då jordägare och kommunen betala en viss del av kostnaderna. Som svar härpå meddelas, att bidrag möjligen kan erhållas i den formen, att arbetet kommer till utförande såsom statskommunalt reservarbete, för den händelse det är fråga om s. k. ofullständiga jordbruk. Ett bifall från kommissionens sida förutsätter, att hinder icke möter ur formella synpunkter för att arbetet skall kunna drivas med bidrag enligt 1930 års kungörelse om statsbidrag till nyodling och betesförbättring å ofullständiga jordbruk, men att ansökan om nyodlingsbidrag i vanlig ordning det oaktat blivit avslagen.
Bunge sockens arbetslöshetskommitté förfrågar sig hos arbetslöshetskommissionen om möjligheterna av att erhålla platser vid statliga reservarbeten.
Endre sockens arbetslöshetskommitté anhåller ånyo hos arbetslöshetskommissionen om 13 platser vid statliga reservarbeten. (H. B.)

Gotlands Allehanda
Lördagen 17 december 1932
N:r 294

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *